HANDGJORD

För några månader sedan beställde jag julgranskulor av finaste Linda.

kulor

Blev så supernöjd! Det syns tyvärr inte på bild, hur vackra dom är i verkligheten!

Både Aron och jag tyckte att finsk spetsen såg ut som Thai och gråtussen som Eiko!

Jag älskar saker som inte alla andra har!

Dessa julgranskulor är unika och handgjorda!

Jag passade även på att beställa krokar till bastun till Aronskuja….

krokar

Aron fick en skylt med skoter, Per-Ola en med Eiko, min med en tjädertupp och gäster, en med bössa…Tror att de flesta som kommer dit, har en bössa!

Jag själv är i full fart med handgjorda saker i julklapp….

sticka

Jag minns min tid i Norge, att man alltid fick stickade strumpor eller tröjor i julklapp, som i mina ögon var dom bästa och värmande klappar invärtes och utvärtes!

(Jag är mycket svag för stickade ullstrumpor som går långt upp efter vadden….)

Något som kommer att försvinna mer och mer…..

Att sticka är kul, men även en jobbig grej!

Stickade fel SEX gånger! Men nu börjar strumporna att ta form!

Slut resultatet får Ni se sedan….

Hundarna och jag har åkt skidor. Poju har provat att ha sele för första gången i sitt liv och även att springa framför matte då hon åker skidor.

Poju tyckte till en början att det var otäckt med alla ljud och skidor bakom sig, men Thai är en sådan otrolig fin förebild/lärare, så det gick hur bra som helst, till slut….

Vilka polare….

kompisar

Ha en fortsatt fin vecka!

24 reaktioner till “HANDGJORD

  1. Men så duktig du är på att sticka Miranda! Ser vackert ut, och allt hantverk är rikedom hoppas att våra generationer lär sig alltifrån att stoppa korv och strumpor till att ta vara på djur och natur och gamla hantverkstraditioner innan det faller i glömska. Är guld värt att få vara med och lära av äldre generationer ❤️ Kramar!

    Gillad av 1 person

  2. Så fin bild på Thai & Poju, väldans fina vovvar.

    Jag klarar inte av att sticka pga min värk i fingrar/händer liksom armar/axlar, jag klarar helt enkelt inte av att hålla i stickorna, jag har ju tillräckligt med problem att skriva med en penna då fingrarna inte är samarbetsvilliga.

    Väldans fina julpumlor, helt unika.

    Jag hoppas Du får en fortsatt fin vecka.
    kram

    Gillad av 1 person

    1. Tack Åsa, tråkigt att du har sån värk…Tycker du är en kämpe! Du är mån om människor, djur, släkt och vänner. Glöm inte bort dig själv! Stor kram och ha en fortsatt fin vecka, du med!

      Gillad av 1 person

  3. svar Jo jag vet att mina vovvar är ena ynkliga exemplar 😉

    Bullen har ju tappat både muskler å vikt efter det han blev svårt sjuk förra hösten och jag vet inte om kortisonet på nå vis gör att han inte ”blir sig själv”, han ser ju ut som en gammal hund trots han bara är 5 år.
    Bullen får ungefär 7 1/2 – 10 dl Doggy per dag + att han äter ”matrester”,

    Doggy Original är ett väl sammansatt helfoder som innehåller en balanserad mängd animaliska proteinråvaror, olika kolhydratkällor, mineraler och proteiner. De stora, krispiga bitarna innehåller också linfrö, rika på omega 3-fettsyror, som kan hjälpa din hund att utveckla en blank och tjock päls och en frisk hud.

    Frost äter allt han kommer över å gärna mer ändå, och ja de är båda två avmaskade så de har inga parasiter – vad jag vet 😉

    Frost får frukost, lunch, middag + kvällsfika 🙂 han äter oxå 7 1/2 – 10 dl Doggy varje dag + han får matrester + att han äter ”hemkokt hundmat = kokt kött”

    Jag tar inte alls illa upp, Du kan hundar å Du bryr ju Dig så jag tar tacksamt mot alla råd 🙂

    Nu är ju Frost en Europeisk slädhund (Eurohound), även kallad Scandinavian hound, de är allmänt slankare än siberian husky å polarhundar.

    kram

    Gillad av 1 person

  4. Å vad duktig du är på att sticka! det är nåt jag skulle behöva trana mer på, skulle vara så kul att kunna sticka sina egna tjocksockar! och så fina julgranskulor, ser precis ut som era hundar 😀

    Gillad av 1 person

  5. Jättefina julgranskulor och krokar,Linda hon kan måla hon.Duktiga du som kan sticka så fint,jag har inte stickat på flera år.Underbar bild på två fina hundar…Kraaaam

    Gillad av 1 person

  6. Du är så jäkla duktig på å sticka! Har nyligt lärt mig sticka strumpor å det är ju riktigt roligt! Fina pojkar å vad fina alster din vän Linda gjort!

    Gillad av 1 person

  7. Heisan. Så fine kuler og kroker Linda har malt. Fint du strikker. Det er bra å kunne strikke, det kan komme den dagen det ikke er bare å springe på butikken å kjøpe. Jeg syns det virker som ungdommen har blitt mer interessert i å lære seg å strikke, og det er bra. Fint bilde av Thai og Pujo. Klem. 😊

    Gillad av 1 person

  8. Wow så fina julkulorna va, blir riktigt avundsjuk! Och så kul med handdukshängarna, du är fiffig du Miranda. Vacker bild på rö’rävarna, sååå fina. Spännande att se vad det blir av stickningen. Ha’ en fin torsdag, kramen hela dagen ❤

    Gilla

  9. Älskar att se kreativitet i alla former. Och skapelserna här gav dessutom mersmak och inspiration så det hette duga! Duktigt hantverk – något att respektera stortt!
    Och fina ”polarpolare”! ”I have your back, buddie” – liksom! 😀
    Med vänlig hälsning Victoria, bloggred på den där hundbloggen, Seth Sjöblom..

    Gilla

Lämna en kommentar