SVERIGES TELEVISION

I måndags fick jag långväga besök och tisdagen börjades med en tidig frukost.

frukost-med-kalleDet skulle jagas toppfågel och en som hade lust att hänga på i dimman….dimmaVar Kalle Zackari Wahlström!

jag-och-kalle-gladKalle hade lust att prova på mitt liv som jägare, trapperska och snarorska.filmning-pa-gMed sig, hade han producenten Andreas Morlander och filmaren Mattias Flink. Vädret var inte på vår sida, då dimman låg tungt och siktet var mycket dålig!kalle-pa-skidor

Vi skidade en del och det enda vi såg var ripspår och nattlägen.ripdass

Snön bar bra och trots dimman var det vackert ute. All väder har sin charm!jag-och-kalle-pa-skidorEfter en stunds skidåkningen började det att kurra rejält i allas magar….jag-och-kalle-pa-toppjakt…så vi gjorde upp en eld för att koka oss en kaffepanna och grilla några klämmackor.kaffe-eldMaten och kaffet är aldrig så god, som då man får äta den ute i det fria….kalle-vid-eldenNågon fågel fick inte följa med oss i säcken den dagen. Så är det ju med jakten, ibland ger den tilldelning och ibland inte.

Rejält kall om kroppen, fötterna och händerna, begav vi oss till jaktkojan för övernattning.i-masakujaDet blev till att elda mycket och få upp värmen så fort som möjligt, så vi inte skulle behöva frysa för natten. Varmt och skönt blev det och alla somnade ovaggade.p1030608Dagen efter var  dimman borta. Det började snöa och vinden började smått att komma in.frostbiten-bjorkDe krokiga fjällbjörkarna såg riktigt vackra ut, där de stod med sina snötunga grenar.

Skidorna åkte på, för det skulle vittjas ripsnaren och mårdfällor.jag-och-hunna-framfor-masakujaTilldelningen denna dag blev bättre!jagoch-kalle-med-mardenKalle har alltid drömt om att blir trappare och jag tror att han fick blodat tand!

Jag hoppas att jag gjorde avtryck i hans jägareliv……

timmerstockDet filmades och filmades och jag ska ärligt säga att det tog på krafterna att bli filmad tre dygn i rad!tv-teamJag lämnade Kalle i skogen en natt och körde ensam hem på otrampad snötäcke i snöstormen….skoterNågot jag verkligen älskar!

VILDVÄR!

Inspelningen är nu avslutad. Kalle, Andreas och Mattias har åkt hem och jag har påbörjat mitt nya jobb.

Är tom i huvudet och hoppas att programmet blir bra och att den kommer att inspirera och ge förståelse för det som kommer att finnas med i programmet.

Programmet kommer att visas i SVT1 med start vecka 33.

Det är en serie med sex program och jag vet inte vilket av de sex jag hamnar i.jag-och-hunnaHa nu en fortsatt trevlig helg!

Annonser

23 reaktioner på ”SVERIGES TELEVISION

  1. Rita

    Så artig! 🤗 Skulle ønske vi kunne se svensk tv. Ellers så var det mange fine naturbilder her. 😀 Lykke til med dit nye arbeid. Klem til dere.

    Gilla

  2. Härliga bilder! Kamerateamet fick faktiskt pröva på lite ödemarksliv på riktigt, hoppas programmet blir bra och att många kommer att se hur du har det! Hoppas att också jag får tag på nån mård här, innan våren kommer med skogs- fågelkycklingar och ruvande hönor!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s