LIVSTECKEN

Det var ett tag sedan jag gjorde ett inlägg på min blogg, så nu kommer att långt sådant.

Slutet på januari var det full rulle med att köra ut ved och sittstubbar på postarställen samt kolla över jaktkojor för att se vad som behövs och ska tvättas.vedkorningDet var kanon före p.g.a. den märkliga vintern med många tö dagar i en månad, som annars bruka vara kall. Lite lömsk är bäckar och blötmyrar, som annars bruka vara rejält frusna, men nu är öppna och blöta.

Aron har konfirmerat sig. Det blev långväga gäster som tillsammans med Aron firade hans dag i lugn och ro hemma i Högland.arons-konfirmation-skidakning-vacker-himmel-016Efter konfirmation var vi tre i Rönnbergets Jaktlag som snickrade ihop tre postarstolar.stolar-byggsOm Ni är fundersam på varför det är ett sådant långt framstycke, så vill jag berätta att där jag jagar är det till 80% blötmyra, så det kan vara skönt att kunna lägga säcken m.m. på nåt torrt. Stolen längst till höger däremot, blev onödigt stort, men den kan ju vara bra att ha, då Aron åt hösten ska vara med på uppsiktsjaktstolar-klar

Då ryms det ju två på stolen!viltvard-2017

Lite viltvård hann jag också med…i morgonrock! Räven var på min åtel och jag lyckades pricka den. Bild på mig i morgonrock, får Ni dock inte!

Sen tränas Poju för olika saker.

Jag tränar han att gå med klövjeväska, inför kommande sommar, då jag planerar att ensam med hundarna vandra från Ankarede till Härbergsdalen.poju-klovjePoju tyckte till en början att det var lite otäckt. Har ingen vikt i dom, bara träning. Efter en promenad på sex kilometer, kände han sig trygg med väskan, men vi ska träna mera.

Vi tränar även att åka hundpulkan och det är något han verkligen hatar, då han har problem med illamående. Samma gäller bilåkning.poju-i-pulkaVi har jagat lite mård och tränat att ha pejlhalsband på. Den är dock en anings för stor fortfarande.

Vi går även ringträningen i Åsele. Det var premiär i söndags.ringtraning

Det fanns några som tyckte jag var galen som åkte så långt för att ringträna, men jag tycker alla borde gå ringträning, då man inte gör annat än att vinna på det!

Poju var tyvärr den ända finsk spetsen bland 28 jakthundar!!

Ringträningen gick riktigt bra.

Han gick fint i koppel (trots att jag inte har tränat han i det, då jag är rädd att han ska få samma besvär med halsen som Thai. Tror att mycket bero på dessa ryck som jag lärde på Hundskolan Vision för flera år sedan kan orsaka halsfel. Tror inte det är bra!) Han tog bra kontakt med mig och lyssnade utmärkt till kommandot STÅ, trots störningar!poju-staVi har ju tränat STÅ ifrån dag ett!

På bilden ovan är Poju nio veckor och på bilden nedan sex månader!staHan skällde inte ett ord på träningen, men var dock lite låg och misstänksam (vanligt för att vara Finsk Spets) då någon okänd skulle kroppsvisitera han och kolla tänder, men det går väl till sig efter några träningar!

Våren gör sitt intåg.

Solen värmer och det är fina dagar nu framöver! Skidåkning är något jag njuter mycket av just nu. Bra träning för båda hundar och mig.skidakning1Det kom en hel del snö i veckan, så det var otroligt vackert men tungt att åka skidor på orörd mark igår.skidakning6Det ser ut som om det är en flodhäst som har varit framme, men det är spår efter Poju, Thai och mig.skidakning3Vi tog en paus på en vindfälla, njöt av Varma Koppen samt solen, men då och då kom det en kall hård vindpust….då var det inte lika trevligt att sitta stilla!skidakning7Det märks att Thai börjar bli äldre. Blir trött fortare och gillar att bara chilla. Han blir ju trots allt åtta år snart….

Gud vad tiden går fort!orreSåklart en dag som sådan, fanns det andra än jag, som njöt av solen.

Jag blir alltid lika glad över att se dessa kolsvarta bollar!

Kvällarna bjuder också på fina solnedgångar. Solen går så oerhört fort ned, så det är bara såvitt jag hinner ta en bild, innan den försvinner på Låitavare.solnedgangDå mörkret faller på, åker pinnarna fram.vantarHar hunnit med några alster. Dom röda är till mig själv och dom andra blir väl presenter eller säljs.

Ha nu en fin veckoslut och njut av att få lite D-vitamin!

Annonser

20 reaktioner på ”LIVSTECKEN

 1. Härliga bilder du har på din blogg, speciellt den när er Aron blir konfirmerad! Och kul att se att du har tränat Poju att stå i ”givakt”! Bra med kommande utställningar i sikte. Måste medge att jag nog inte tränat Ronja något speciellt med tanke på utställningar och så. Men hon verkar att ha ett stabilt och lugnt psyke och har varit på två större marknader med mycket folk och mycket ståhej. Och hon har skött sig exemplariskt när vi gått igenom folkmassan. Vill vara vän med alla och förväntar sig inget ont ifrån människor eller hundar. Hon får också rätt mycket bil-vana när jag åker och handla, ligger snällt i baksätet när jag är borta. Kommer nog att ställa ut henne på vårkanten om pälsen är i skick då. Fortfarande så har hon en mycket fin päls, men pälsen brukar bli sämre efter det att tikarna har löpt. Och nu har hon löpt färdigt och det börjar lämna lite hårtussar här och där nu! Tack för en fin och inspirerande blogg!

  Gilla

   1. Jag brukar lite skämtsamt säga: att vad gör man med en vacker fru om hon inte koka? Inget illa menat med det men du förstår väl andemeningen. Hellre en ful hund som jagar, än en fin hund som inte jagar. Ha en fin helg du med!

    Gilla

 2. Fina bilder som vanligt å kul att Du har uppdaterat 🙂 jag var in å kolla för nån dag sedan då jag tyckte Du varit tyst länge… blir det utställning här i Åsele på Vintermarknaden?
  Har Du tid å möjlighet så kom å drick kaffe före/efter ringträningen, vore ju kul att träffa Dig 🙂
  Ha en fortsatt fin fredagskväll å en skön helg, kram

  Gilla

 3. Ulrika

  Roligt läsa din blogg, du är duktigt på att ”fånga ögonblicket” i dina bilder! Jättefin bild från Arons konfirmation. Poju verkar jättetrygg i nya situationer när du tränar honom, fast det är ju en kanon matte han har som är förutseende och tränar i alla olika miljöer för att han ska känna sig trygg i alla olika situationer! Jag blev mormor igår till en liten kille, känns jättestort!! Hälsa Aron, Per-Ola, titta gärna förbi när du har vägarna förbi

  Gilla

 4. Rita

  Her var det mange fine bilder! Så fine votter du har strikket. 😄 Selv holder jeg på med et skjørt til ei på 5 år, skal også strikke likedan genser. Mange klemmer til dere alle på to og fire føtter. 😀

  Gilla

  1. Tack, jo det hoppas jag med! Är ganska så trött på att vara sjuk. Hade hop om att jag skulle få vara mera frisk år 2017, men starten på det nya året blev allt annat än friskt :-/ Längtar till sol, värme och lite färg i ansiktet, då jag ser ut som ett lakan! Kram tillbaka till Er :-*

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s