VILKEN HÖST!

Det har verkligen varit en lång och fin höst.

Några frost nätter har det varit och lite snö har nu börjat falla ned. Det är ganska så ovanligt att kunna jaga enda ini november utan att behöva gå i djupsnö eller hård mossa, som är förödande för hundtassar.eikoI helgen har hela familjen jagat och jag lät Per-Ola och Aron gå med Eiko.aron-per-olaTyvärr blev det inget spännande den dag, men en rejäl motionsrunda fick de i alla fall.

Dagen efter jagade Aron och jag fågel.aron-och-thaiTyvärr var fågeln otroligt skygg och tog vingarna bara efter några skall. I vanlig ordning fick även Poju hänga på.

Då man inte orkar, får man åka apostelhäst med lill husse eller matte. Huvudsaken man får vara med, då är man nöjd och lugn.poju-och-aronDå Thai var ute i sök, trampade vi upp två fåglar. Hönan träade inte så långt ifrån oss och började kackla.

Poju, som gick lös, for som en projektil dit och började skälla.

– Det kan inte var möjligt tänkte jag!

Hönan blev orolig och flyttade sig 100 meter och Poju for som en iller efter!

Det blev ett förnyat!

Tyvärr satt hönan inte, så vi fick inte fälla för honom, men det ser ju lovande ut för lill killen på endast fyra månader.eldEfter några timmar gjorde vi upp en eld och fikade. Att titta i glöden är verkligen avkopplande och vackert. Det är Aron som har fotad.fikaAron var lite missnöjd med dagen p.g.a. att fåglarna inte var snälla och satt.vi-tre-2

Jag däremot, är alltid lycklig över att få vara ute och i skogen. Det är även mina hundar.

Mina hundar stimuleras året om och få hänga med på det mesta, vilket gör dem till trygga, stabila, jaktdugliga och nöjda jaktkamrater.trotta

Tänker ibland på jakthundar som alltid står i hundgården och endast plockas fram till jakten. Sen gnäller ägarna att de inte jagar, orkar, är olydiga och drar på sig skador. Det ligger nåt i det; man får den hund man förtjänar.

Positiva familjära jakthundar fyller boxen!

kott

Det ligger mycket jobb under hela året i att fylla boxen, men det är lycka att få äta ”skogologiskt” kött från djur som har haft det bra enda fram till skottet, känns helt rätt!

tjader

Jag känner mig lycklig lottad att få äta olika vilt. Det är en fröjd att öppna frysboxen och ha den möjlighet att fylla den, med allt som skogen har att erbjuda mig och min familj.

Det mesta tas rätt på.

mardfalla

Nu är jag ju skyldig fågelbeståndet viltvård. Har endast gillrat en mårdfälla, då jag är en anings orolig att björn kanske river ned dom, då det finns lätt åtkomligt godsaker i fällan, men den borde snart gå i ide.

Jag har roat mig med att kapa och klyva ved till jaktkojorna, postarställen och stugägare i byn.Vedboden är proppfull, så det som finns kvar att kapa och klyva får jag nog stapla upp på nåt annat ställe.

ved

Poju växer så det knakar. Thai bjuder ofta till lek, så det kan vara ett hiskeligt liv i huset ibland.

lek

Thai bjuder till och med bort sitt ben till Poju ibland. Han är så otroligt snäll!

lek2

Lite shopping har jag också hunnit med!

duk

Denna fina löparen älskar jag!

För Ni som gillar att läsa, så finns mitt reportage ute i handeln Nu.reportageDen här gången är det i Svensk Jakt. Hoppas hinna skriva lite mera till vintern. Under jakten finns det inte tid.

Ha nu en fortsatt fin vecka och skitjakt!

Annonser

22 reaktioner på ”VILKEN HÖST!

 1. Geir Arne

  Du lykkes nok bra med din nye jaktkamerat! Har vert en fin høst her også, ingen snø ennå,men det er nok like før, så skuteren er prøvestartet og klar for ny sesong,Ha en fortsatt fin uke!

  Gilla

 2. Meen gu’ så söt liten röding ❤ å härligt att han redan som 4månaders valp visar anlag å viljan att jaga.
  Så stor Aron blivit, vi – jag å Elin – pratade om honom häromdan 🙂
  Ja Du hundar som inte får vara med sin flock lär ju icke vara så lyckliga hundar.
  Fina bilder som alltid.
  kram

  Gilla

 3. Rita

  En fantastisk høst her også. 🍁 Du og din familie er heldig som har tilgang til slik rikdom. Det er koselig å få se bilder av Aron også. Klem til dere fra oss alle. 😊

  Gilla

  1. Ja, vi har tur 🍀 Aron vill oftast inte vara med på bild, vilket jag tycker man ska respektera. Många föräldrar blottar sina barn utan deras kännedom. Barnen är egna individer som kanske inte vill att hela världen ska veta om dem. Kram 💓

   Gilla

 4. Så härligt! För alla! 😀 Verkligen bra av lille Poju! Ja bra jobbat av alla dina killar! 🙂 ❤ Det verkar ska komma väääldigt mycket snö nästa vecka, som det ser ut nu alltså. Vi har inte heller fått ut mårdfällorna ännu men snart så… 🙂

  Gilla

 5. sockenvagenssota

  Så kul att lilla P visar sådana takter redan! Bådar gott inför framtiden 🐕🍁👍 Och nog är det rikedom att glänta på frysen, det enda som jag saknar är hare. Farfar hade alltid stövare så i hela uppväxten har jag ätit hare, men på senare år har det blivit allt mer sällan 😦 önskar dig ett fint slut på veckan!

  Gilla

 6. Älskar dina bilder från skogen,hundarna och familjen.Poju växer ser jag,älskar hans blick när han busar med Thai.Visst är det skönt att fylla frysen med älgkött,man är så rik då.Stora kramar….

  Gilla

   1. Tänkte på dig idag när vi packeterade älgkött,vi vackumpackar och skriver på köttbiten.Men hos dig ligger det fint inslaget i brunt papper och fint skrivet med ett litet hjärta på.Miranda du vördar ditt kött som naturen ger dig på ett sånt fint sätt…Kram,kram….

    Gilla

 7. Det var ett tag sedan jag kikade in här. Många fina bilder och mycket kul att läsa. Ser att du blivit med en till hund. Så mysigt 🙂 Går lite trögt med jakten för oss nu. Fåglarna blir som vanligt skygga så här frampå hösten och vägrar sitta. Ha det gott 🙂

  Gilla

  1. Kul att du gillar mina bilder 😊 Jo, det blev en liten finne till. Thai har ju kronisk luftvägsinfektion, så det går inte jaga lika hårt med honom som förut. Samma här fågeln far som ett jihu! Ha det fint du med 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s